11140203_1119511318100495_5691302750851188372_n1

Hey! Ik ben Rhea Thuwis.

Overdag droom ik veel, ’s nachts denk ik veel (maar zeker niet altijd over intelligente zaken). Soms probeer ik die hersenkronkels op doek of papier te zetten. Op deze blog zie je het resultaat daarvan, in de vorm van tekeningen, schilderijen en korte tekstjes.

Ik teken en schilder al heel mijn leven. Toen ik zeven was, zette ik, onder lichte dwang van mijn ouders, mijn eerste schuchtere stapjes in de tekenacademie. Nu ben ik hen daar heel dankbaar voor, want in de volgende tien jaren heb ik daar ongelooflijk veel geleerd en ontdekt. Maar na die tien jaar was het tijd om mijn eigen weg te gaan. Om niet te stoppen met tekenen, stelde ik voor mijzelf een doel; elke dag schetste ik een pagina vol, meestal met dieren of mensen, en dit bijna twee jaar lang. Toen ik nood had aan een nieuwe uitdaging, ontdekte ik het plezier van het tekentablet, waarmee ik computertekeningen maakte. Een jaar later toonde iemand me hoe mooi je kan werken op schildersdoek. Ik begon aan een tekendagboek. Leerde mijn eigen kledij naaien. Verdiepte me in anatomische tekeningen.

Na mijn studies werd het tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging. Lang hoefde ik daar niet over na te denken. Al heel lang wou ik mijn werken online zetten, maar net zoals ik op zevenjarige leeftijd niet naar de tekenles durfde, was ik te verlegen om de stap te zetten. Na jaren getreuzel is hij er dan toch: mijn eigen tekenblog! Het heeft vele uren tijd gekost, en ik heb met momenten zelfs willen opgeven, omdat ik er maar niet in slaagde om mijn eigen gedacht in een site te gieten, maar uiteindelijk is het me gelukt iets te maken waar ik trots op ben. En voor een perfectionist als ik betekent dat heel wat!

Deze site toont een klein stukje van wie ik ben. Ik houd van muziek, wetenschap, dieren, psychologie, sport & beweging en verhalen. Dit zijn dus ook thema’s die je zal terugzien in mijn werken. Ik teken vaak (semi)realistisch, maar ik kijk enorm op naar kunstenaars die werken vanuit hun fantasie en met enkele lijnen en kleuren iets vol leven kunnen creëren. Ik werk het liefst met pen, stift of acrylverf, maar ik experimenteer ook graag met andere materialen en ben steeds op zoek naar een nieuw project.