2019 in foto's

2019 in foto’s

posted in: Geen categorie | 0

Gelukkig nieuwjaar!

De eerste januari voelt altijd als een moment voor zelfreflectie. Als ik terugkijk naar 2019, zie ik een verwarrend jaar voor mijn schilderijen. In januari maakte ik nog steeds dagelijks een schets, maar zonder veel enthousiasme. Ik probeerde nog zaken uit, zoals een schilderij in olieverf, of een reeks dierenportretten. Maar ik voelde me niet creatief en mijn dagelijkse schetsen waren eerder een verplichting dan een hobby.

 

Olieverf: mijn tweede poging ooit
Een reeks kleine dierenportretten, mijn eerste mini honden
Ik tekende misschien nog wel dagelijks, maar zeker niet met volle goesting…

 

Na een paar maanden besloot ik een pauze in te lassen. Geen verplichting meer om dagelijks te schetsen, alleen nog wanneer ik echt zin had. Zo kon ik ook meer tijd steken in andere zaken, zoals fotografie, fietsen en de renovatiewerken in ons huis.

 

We kochten een tent en trokken erop uit. En ik nam mijn schetsboek zelfs niet mee!
In plaats van mijn schetsboek, nam ik mijn camera mee op pad
En na maanden kamperen in ons eigen huis, hadden we een werkende badkamer!

 

Tussendoor maakte ik wel nog een aantal schilderijen waar ik echt trots op ben, zoals de kattenportretten die ik mocht opsturen naar Amerika, of het geboortekaartje voor Elise. Dat gaf telkens een boost van motivatie, maar telkens van korte duur.

 

Ik kwam erachter dat mensen mijn schilderijen gebruiken als inspiratie, wat een eer!
Ik stuurde voor het eerst schilderijen op met de post, en direct verder dan ik zelf ooit ben geweest. Op naar Amerika!
Ik mocht een geboortekaartje ontwerpen. Welkom Elise!

 

Het was pas eind oktober dat het plots begon te kriebelen om weer echt een langdurig project te starten. En dat project werd huevember. In de maand november schilderde ik een maand lang vrolijke en kleurrijke dieren, gewoon omdat ik daar vrolijk van word. En plots had ik weer veel meer plezier en inspiratie!

 

huevember 2019
Mijn kleurenwiel voor huevember, een regenboog van 30 schilderijen.
Twee 3D hondenportretten (met hun naam op de zijkant) voor onder de kerstboom
Weer een cursus handlettering en veel zelfgemaakte kerstkaartjes dit jaar!

 

Voor mij begon 2019 met weinig inspiratie, en eindigt met zo veel dat ik niet meer kan volgen. Benieuwd wat 2020 voor me in petto heeft! Hier alleszins al enkele voorproefjes.

 

Hoog tijd om nog eens een portret te maken van mijn eigen beestjes. En het wordt zelfs een muzikaal portret? Wordt vervolgd!
Ik kreeg onlangs een pyrograaf! Ik heb er nog niet zoveel mee kunnen spelen, maar hopelijk is 2020 het jaar waar ik meer hout brand dan vingers!
 
Onze bouwaanvraag is ingediend! Binnenkort tijd voor verbouwing: part two…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *