Zie het groots: tentoonstelling in het Huis van de Reus

posted in: Tentoonstelling | 0

Wie de laatste maanden op de E17 reed, heeft het misschien al gezien: mijn naam op een elektronisch reclamebord! Een aantal van mijn werken werden tentoongesteld in de HM Expo in Waregem. Hieronder volgt een kleine fotoreportage.

 

 

Hervé Missiaen, zaakvoerder van HM Expo, ziet het groots. Niet alleen met zijn vorkheftrucks, maar ook met de naakte reus die je verwelkomt aan de ingang van het bedrijf. Binnenin vind je naast heftrucks ook een indrukwekkende kunstgalerij. De tentoonstelling ‘100 Titanen’ toont dramatische portretten van bekende en invloedrijke Vlamingen, geschilderd door Hervé Missiaen himself. Kunst en trucks, het klinkt misschien als een rare combinatie, maar het werkt. Welkom in het Huis van de Reus!

 

 

Naast kunstgalerij en heftruckbedrijf, is HM Expo ook een opleidingscentrum voor ondernemers en bedrijfsleiders. In de aparte ruimte worden seminaries gegeven door internationale topcoaches. Aan de muren en op tafels van dit opleidingslokaal prijken allerlei schilderijen, beeldhouwwerken en foto’s van jonge kunstenaars. En het is dan ook hier, tussen al dat jong talent, dat mijn werken tijdelijk in de spotlight mochten staan.

 

 

Eén van de ‘foundations’ van HM Expo draait om het steunen van jonge kunstenaars. Voor mij was het zeker een grote stap. Dit was de eerste keer dat ik mocht tentoonstellen naast andere kunstenaars, en dat heeft me echt gemotiveerd om nieuwe dingen uit te proberen. Ik maakte een aantal muzikale schilderijen, die meer details en perspectief hebben dan wat ik daarvoor schilderde. Het daagde me ook uit om een te werken rond één thema en een samenhangende reeks te maken, iets wat ik daarvoor zelden deed.

 

 

Ik ben er nog niet klaar voor om mij volledig vast te zetten op één stijl of techniek. Ik experimenteer nog te graag. Maar ik merk wel dat de muziek toch een onderwerp is waar ik me verder in wil ontwikkelen. Ik voelde me eerst wat onzeker tussen al dat talent, maar dankzij deze ervaring is mijn zelfvertrouwen toch wat gegroeid. Met dank aan het Huis van de Reus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *