Stap voor stap: samen oud worden

posted in: Stap voor stap | 1

 

Mijn oma en opa waren het type grootouders dat nog steeds hand in hand wandelde op straat. Ze hadden zeker hun tegenslagen, maar ze hielden echt van mekaar. Dit schilderij is een ode aan samen oud worden.

 

Het verhaal

Het schilderij maakte ik als een verrassing voor mijn oma, ter nagedachtenis van mijn opa. In hun huis hingen vroeger twee foto’s van hun trouwdag. Ik heb ze altijd al prachtig gevonden. Al enkele jaren speelde ik met het idee om er een schilderij van te maken, maar iets leek me tegen te houden.

Vorig jaar begon ik met schilderen op partituren, en zo kwam ik op het idee om een collage van oude liefdesbrieven als achtergrond te gebruiken. Plots leek alles op zijn plaats te vallen. Dus begon ik met schilderen.

Portretten zijn ongelooflijk lastig, vandaar dat ik er niet te veel van verwachtte. Maar het werd uiteindelijk één van de mooiste dingen die ik ooit heb gemaakt. Ik hoop dat mijn oma er even blij mee is als ik!

 

Stap voor stap: een slideshow

Hieronder kan je in een slideshow zien hoe ik het schilderij laag voor laag heb opgebouwd

  • collage brieven liefdesbrieven
    Ik maakte kopies van de oude brieven van mijn grootouders en scheurde deze in stukken. Deze plakte ik vast op doek met behangerslijm.

  1. Marc Calcoen

    Rhea, een schitterende herinnering aan je grootouders met de hand en het oog van een kunstenares?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *